Friday, December 17, 2010

Congratulations :)

Pada 11/12/2010 yg lalu , pasangan Fadhlil Akmal dan Rosniza selamat diijabkabulkan . Setelah mengikat tali pertunangan pada bulan 6 tahun lalu , akhirnya selamat juga . Sebelum itu, pada 10/12/2010 juga telah berlangsung satu majlis cukur jambul untuk Airish Nur Humaira binti Fairuz Akmal . 12/12/2010 pula telah berlangsung majlis persandingan di rumah PakLong(sebelah lelaki) . Malas nk bercerita panjang , tengoklah gambar yg telah disediakan :)


Airish Nur Humaira binti Fairuz Akmal :)

Selepas akad nikah , Alhamdulillah :)

Majlis bersanding di rumah pengantin perempuan

Majlis bersanding di rumah lelaki

Bergambar dgn neknyang yg dtg dri Seremban

Pengantin bersama ibu dan bapa saudara

Pengantin bersama sepupu2

Selamat Pengantin Baru :)


Jangan lupa juga org dapur yg bekerja keras menyediakan makanan di rumah pengantin lelaki :








And lastly , sambut Anniversary Paklong&Maklong , Pakngah&Makngah , Ayong&K.Sha dan Pengantin baru . Turut meraikan birthday Pakmat , Hanim and Faeza :)



- That's all for now . Thank you -


Thursday, June 24, 2010

AbgLong ke Gombak , Kak Hanim ke Sg. Buloh .

selamat berjaya .
jgn nakal2 mase blajar ye .
jgn nak menggatal , tp klau dah terjumpe jgn lupe knalkan kat kami semua .
tu pon mase final year lah .
GUD LUCK & ALL THE BEST :)

Tuesday, May 25, 2010

at melaka ..

video

AbgLong n AbgCik mnjadi HANG TUAH & HANG JEBAT

yg sdg mnuntut keadilan ..

Sunday, May 16, 2010

Insan-insan kesayangan kami....

Zaharin bin Hj Maulud & Khadijah bt Hj Tahir...
(atuk) ( wan)



cinta sejati antara dua insan ini telah melahirkan sebuah keluarga yang bahagia..mungkin, tanpa mereka, tiadalah ayah dan ibu kami...dan tanpa ayah dan ibu kami, tiadalah kami di dunia ini...tautan dua jiwa ini bakal menjadi inspirasi kpd kami...marilah kita bersama-sama sedekah kan al-fatihah buat arwah atuk...semoga roh nya dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama golongan orang-orang yang beriman...~aminnn...

Selamat Hari Guru

Selamat Hari Guru..

Dalam keluarga ni, ramai yang jadi cikgu..

Cikgu Khalid, Cikgu Juariah, Cikgu Salwa, Cikgu Faudzi, Cikgu I, dan Cikgu Ee..

Selamat Hari Guru Cikgu..

"Murid-murid, bangun semua.."

"Terima kasih Cikgu!!"

Welcome.... Oh, our family!!!


Hari tu, waktu kenduri Ayong kat Johor, tengah2 syok main buai, budak-budak ni bagi idea...

Beginilah dialognya lebih kurang...


ZF : Apa kata kalau kita buat salasilah keluarga?

FH : Bolehlah kita kumpul gambar-gambar..

HH : Pastu, kita masukkan dalam blog...


Blog???


Waktu tu la timbul idea nak buat blog keluarga..


Tapi...


Agak-agaknya, ramai tak yang akan baca blog ni???


Jadi, jemputlah kepada Wan, PakLong MakLong n Family, Makngah Pakngah n Family, Maklang Paklang n Family, Uncle Sam n Family(???), Maktam Paktam n Family, Pakmat n Family, Maksu n Family...Dan yang lain-lain..


Blog ni, memang tujuannya utk keluarga kami..


Tapi, mana-mana pelawat yang nak baca, dan nak jadi follower, dijemput sama...
Sebab, kita semua ada family...